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FFIジャーナル® Vol.225 No.2 2020

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巻頭言

Food Color Additives
(特集「着色料」によせて)

Robert R. Maronpot
●Maronpot Consulting LLC

着色料

Synthetic and Natural Food Colorants
(合成および天然着色料)

Robert R. Maronpot
●Maronpot Consulting LLC
Shim-mo Hayashi
●国立医薬品食品衛生研究所食品添加物部
Maria Bastaki
●International Association of Color Manufacturers (IACM)


Natural Food Colorants: Current Knowledge and Research Trends
(天然着色料-最新の知見と研究の動向)

Delia B. Rodriguez-Amaya
●Emeritus Professor of the University of Campinas


Safety Assessment Testing Requirements for Food Color Additives
(着色料の安全性評価試験)

Shim-mo Hayashi
●国立医薬品食品衛生研究所食品添加物部
Robert R. Maronpot
●Maronpot Consulting LLC


Interesting Aspects of Color Additive Regulation in the U.S.
(米国の着色料規制に関する興味深い側面)

John H. Cox
●International Association of Color Manufacturers (IACM)


日本における食品添加物の評判と指定要請および使用基準の改正
西島 基弘
●国立医薬品食品衛生研究所食品添加物指定等相談センター

総説

The Pathology of Selected Dietary Herbal Medicines as Observed in the National Toxicology Program Studies
(米国国家毒性プログラムにおける発がん性試験でみられたダイエタリー薬用ハーブの病理)
Abraham Nyska
●Consultantin Toxicologic Pathology, Timrat and Tel Aviv University
Shim-mo Hayashi
●国立医薬品食品衛生研究所食品添加物部
Robert R. Maronpot
●MaronpotConsulting LLC
Yuval Ramot
●HadassahMedical Center, Hebrew University of Jerusalem, The Faculty of Medicine


麹菌が生産する加水分解酵素とその遺伝子発現制御機構
田中 瑞己
●静岡県立大学食品栄養科学部


器具・容器包装へのポジティブリスト制度の導入について
六鹿 元雄
●国立医薬品食品衛生研究所食品添加物部


厚生労働省から公表された食品中残留農薬の実態
永山 敏廣
●明治薬科大学


ポリフェノールと健康に関する研究の最近の動向と今後
下位 香代子
●静岡県立大学食品栄養科学部
室田 佳恵子
●島根大学生物資源科学部生命科学科

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